Ingatlan értékbecslés
Névjegy

Kecskeméti Sándor

   ingatlan értékbecslő

 

a Képesített Ingatlanvagyon értékelők Országos Szövetségének alelnöke PSZÁF -nál regisztrált szakértő

névjegyzéki szám. 147.

Miskolc

Megoldás Ingatlancentrum

  Mobil telefon:

        70-2424 820         

E-mail: kecskemeti@chello.hu

      Megbízási területek :  BAZ. Megye valamint Bp.

 
Kecskeméti Sándor
 
Illetékhivatalok
 
Cégbíróságok
 
APEH
 
Okmányirodák
 
Földhivatalok
 
Földmérés
 
Borsodi települések
 
Ingatlan Közvetítő
 
Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó hírek : Mit kell tudni a vagyonadóval kapcsolatos értékbecslésről?

Mit kell tudni a vagyonadóval kapcsolatos értékbecslésről?

  2009.11.10. 15:54


A Magyar Köztársaság 2010. január 1-jétől vagyonadót vezet be a lakóingatlanok, a vízi és légi járművek, valamint a nagy teljesítményű személygépkocsik tulajdonosaival, illetve a lakóingatlannal kapcsolatos vagyoni értékű jogok jogosultjaival szemben. Az RSM DTM Hungary összefoglalta, amit az adóval kapcsolatban tudni kell.

Tekintettel arra, hogy a lakóingatlanok esetében a vagyonadó alapja az adóév első napján fennálló forgalmi érték, aminek a meghatározása az ingatlanpiacon járatlan személyeknek komoly nehézséget jelent, így a Kormány rendeletben írta elő az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal számára a segítségnyújtást a forgalmi érték becslésében.

A lakóingatlan-tulajdonosok és a lakóingatlannal kapcsolatos vagyoni értékű jogok jogosultjai az Ügyfélkapun keresztül vagy az APEH honlapján, a későbbiekben kialakításra kerülő on-line adatlap kitöltésével kérelmezhetik az általuk megjelölt lakóingatlanok becsült forgalmi értékének meghatározását. Mivel a Kormány rendelete nem határozott meg külön eljárási határidőt, ezért az APEH köteles lesz 5 munkanapon belül elkészíteni és e-mailben megküldeni a becsült forgalmi értéket a kérelmező számára. Az eljárás díj- és illetékmentes.

Az állami adóhatóság a lakóingatlanok becsült forgalmi értékét a forgalmiérték-adatbázisában szereplő adatok, valamint az ügyfél által megadott, olyan információk alapján határozza meg, mint például a lakóingatlan címe, hasznos alapterülete, komfortfokozata, a lakószobák száma, a lakóingatlanhoz tartozó telek, illetve telekhányad területe és közművesítettsége, az épület kora, a lakóingatlan, illetve az épület felújításának ténye és időpontja vagy az épület falazata és építési technológiája.

Az APEH a közlést követő 6. év végéig köteles megőrizni az adatkérő személyére és az ingatlanra vonatkozó adatokat, a becsült forgalmi értékkel együtt, így ezen adatok felhasználhatók a későbbi vagyonadó-ellenőrzéseknél. Az adóhatósági forgalmiérték-becslés nagy előnye, hogy ha valaki az APEH által a bevallási határidőt megelőző hat hónapon belül közölt, becsült forgalmi érték alapulvételével állapítja meg a vagyonadó-kötelezettségének összegét, esetleg vagyonadó-mentességét, viszont a későbbi adóellenőrzésnél kiderül, hogy a lakóingatlan tényleges forgalmi értéke a becsült összegnél magasabb volt, akkor az adózó nem sújtható adóbírsággal és késedelmi pótlékkal, csak az adókülönbözetet köteles megfizetni.

http://www.ingatlanmagazin.com/read/11240#

 
Önkormányzatok
 
Ingatlan nyílvántartás
 
Mértékegységek,átváltások
 
Termőföld
 
Szövetségek
 
Térképek
 
Ajánlott oldalak
 
Oktatás
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra
 
Naptár
2017. Október
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 

Csaba blogja - "It's hammertime!"    *****    ~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!