Ingatlan értékbecslés
Névjegy

Kecskeméti Sándor

   ingatlan értékbecslő

 

a Képesített Ingatlanvagyon értékelők Országos Szövetségének alelnöke PSZÁF -nál regisztrált szakértő

névjegyzéki szám. 147.

Miskolc

Megoldás Ingatlancentrum

  Mobil telefon:

        70-2424 820         

E-mail: kecskemeti@chello.hu

      Megbízási területek :  BAZ. Megye valamint Bp.

 
Kecskeméti Sándor
 
Illetékhivatalok
 
Cégbíróságok
 
APEH
 
Okmányirodák
 
Földhivatalok
 
Földmérés
 
Borsodi települések
 
Ingatlan Közvetítő
 
Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó hírek : Az információnak is van minősége

Az információnak is van minősége

  2006.04.04. 15:41

A szakértők, értékbecslések

 
a.) Hirdetési lapok és Internetes portálok
A lakóingatlan-hirdetések legnagyobb tömegben a hirdetési lapokban jelennek meg. Ezeket böngészni lehet, illetve ki-ki kialakíthat valamiféle szisztémát arra, hogy minként is ismerheti meg a piacot és a számára érdekes lakóingatlan piaci helyzetét. Magyarul az árat. Már ha megjelöli, megjelölik. Minden szentnek maga felé hajlik a keze.
 
Eladásnál a sajátját túlértékeli, vételnél a másét alul. Ilyen az ember. Szelektív látása és hallása van. Sőt önbizalma is. Így biztosak lehetünk abban – ha érintettek vagyunk - hogy tévképzeteink születnek elsőre, csak és kizárólag a hirdetések böngészése alapján.
 
b.) Ingatlanközvetítői lapok és adatbankok
1996 óta az Interneten megjelentek az ingatlan adatbázisok és az azokra alapuló ingatlan-adatbankok. A közvetítők igyekeznek egyre kultúráltabban, vevőbarát módon bemutatni a portékát. Itt sem más a helyzet, mint a bazárban. Soha nem tudhatjuk hogy a minket érdeklő kincs, melyik árusnál található. Ezért is érdemes böngészni, ezeket az oldalakat is. Más a helyezet az egyes ingatlanközvetítői ajánlatokat közzétevő ingatlan-adatbankokban. Ezekben ugyanis koncentráltan jelennek meg az ajánlatok. Egy-egy ingatlanközvetítői ajánlatokat közzétevő adatbank attól jó, ha minél több iroda minél több ajánlatát jelenítheti meg. Így az egyes ingatlan-adatbankok között bizony piaci verseny folyik. Ezen piaci minőségbiztosítása, a versenytisztaság betartása na és a fogyasztóvédelem civil eszközökkel történő megtámogatására alakul a Magyar Ingatlanmédia Szövetség, melynek weboldala a www.ingatlanmedia.info címen ismerhető meg.

Az ingatlan-adatbankok adatminősége, általában már kiváló. Ha valaki veszi a fáradságot és nem sajnálja idejét, több tucat ingatlan-adatbanki ajánlatsort is összehasonlíthat. Itt is az a szabály, mint a bazárban. Nem tudhatja az ember, hogy hol lel a kincsre.
 
c.) Piaci Tükör, azaz a Lakóingatlan Piaci Érték Tanúsítvány
Budapesten a lakóingatlan-piaci szisztematikus adatgyűjtés 1996-ban kezdődött meg, hét évvel a rendszerváltást követően. Ez olyan, mint a meteorológiai megfigyelés, amikor vannak emberek, akik azzal foglalkoznak, hogy mikor mekkora volt a hőmérséklet, illetve mennyi csapadék esett. A lakóingatlan-piaci monitoring is ilyen.
Ezek azok a piaci tényadatok, amelyek a piacfigyelés és piackutatás alapjául szolgáltak és szolgálnak. Budapestre idősoros adatbázisok – és rájuk telepített adatbanki szolgáltatások -  állnak rendelkezésre, melyek eddig alapvetően a szakmai köröket szolgálták. 2006 év tavaszától kezdődően viszont megjelent a Lakóingatlan Piaci Helyérték Tanúsítvány a lakosság számára is,  amely a lakóingatlan-piacra a nyilvánosan elérhető adatok összességét tartalmazza, az ingatlanpiaci statisztikai analízis alapján.  Adatszinten ma ez tekinthető a  legszélesebb körű információnak.
Lássunk egy példát a … címen.
 
d.) Szakértői tanulmány, hivatalos forgalmi értékbecslés
Legmagasabb adat és információs szintet a helyszíni szemlével egybekötött szakértői vizsgálat biztosít. Ez éppen ma és most kicsit kényes területnek számít, ugyanis ebben az évben lett szakmásítva az ingatlan-értékbecslés. A lényeg az, hogy a szekértőnek kötelessége legjobb tudása alapján teljesíteni a megbízást, azaz a szakvélemény elkészíteni, amit többnyire forgalmi értékbecslésnek nevezünk. A szakértőnek az elérhető (!) piaci adatokból kell kiindulnia. Ehhez kell hozzáadnia a szakértelmét – amit képzés során nyert – illetve piaci tapasztalatait, ami nem mérhető, így inkább a tekintélyelvűség kategóriájába tartozik, ahogy például az ügyvédeknél.  
 
A játszma
Az ingatlan adásvétel is egy játszma. Az nyer, aki a kevésbé függő és felkészültebb. Ebben a játszmában már 10 millió forintnál is a 10 % 1 millió forintot jelent. Nem kicsi hát a tét. „Vacak százezer” megspórolásával – mert nem tart igényt a piaci profi szakértelemre - elbukhat az ember akár egymilliót. Budapesten ilyen esetre elemi a Lakóingatlan Piaci Érték Tanúsítvány ismerete.  
 
Győzzön a jobb
Az ingatlan adásvételi tranzakció többnyire nem megismételhető. Nem is szimulálható, a „mi lett volna ha” alapon. Mi lett volna, ha nagyanyámnak két, küllős kereke lett volna? Bicikli lett volna. Ritkán derül ki utólag, mit rontottunk el. Ezért is kell előre gondolkodni és szakember közreműködését igényelni.
Tilk lászló Géza    http://www.ujlakaspiac.hu/?page=MAIN&mod=center&categ=2&art=261

 
Önkormányzatok
 
Ingatlan nyílvántartás
 
Mértékegységek,átváltások
 
Termőföld
 
Szövetségek
 
Térképek
 
Ajánlott oldalak
 
Oktatás
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra
 
Naptár
2017. Október
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 

Csaba blogja - "It's hammertime!"    *****    ~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!